пʼятниця, 20 грудня 2013 11:41

Чорні троянди Halfeti вирощують в єдиному селі у світі
5

Фото: Фото: drunov.ru

Турецькі троянди Halfeti неймовірно рідкісні. Вони вирощуються так само, як і звичайні троянди, але їх незвичайне забарвлення ставить їх на окреме місце серед цих квітів. Вони зовсім чорні, і виглядають так, ніби на них розпорошили з балончика чорну фарбу. Але це їх справжній природний колір.

Ці вражаючі уяву квіти могли б стати непоганим реквізитом у фільмах про відьом або чорну магію. Є щось, що зачаровує в їх зловісному образі. І хоча на перший погляд вони здаються зовсім чорними, насправді це темно-темно-червоний колір. І ростуть вони тільки влітку і тільки в одному крихітному турецькому селі Альфеті.

Завдяки унікальним умовам - грунту і рівню pH фактора грунтової води, яка просочується з річки Євфрат, троянди і отримують цей диявольський відтінок. Навесні вони ще темно -червоні, а влітку набувають свого диявольського відтінку. Місцеві жителі насолоджуються суперечливістю цих квітів. Вони вважають, що ці троянди як символи таємниці, надії і пристрасті, так і вісники смерті і поганих звісток.

На жаль, троянди Halfeti перебувають під загрозою зникнення, оскільки на річці Євфрат була побудована дамба і старе місце поселення опинилося під водою. Село перенесли на інше місце, на відстані десяти кілометрів, але там чорні троянди прижилися погано.

Зараз ви читаєте новину «Чорні троянди Halfeti вирощують в єдиному селі у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі