середа, 04 червня 2008 10:44

Чому зменшення об"ємів їжі не призводить до схуднення

Чому зменшення об"ємів їжі не призводить до схуднення

Каліфорнійський Університет в Сан-Сан-Франциско (University of California - San Francisco) опублікував результати дослідження, яке суперечать відомої мудрості: "щоб схуднути треба менше їсти". Як виявилось, збільшення об"ємів їжі, що споживається, далеко не завжди повинне призводити до набору зайвої ваги.

Цей висновок був зроблений на основі дослідів на черв"яку Caenorhabdtis elegans, генокод якого містить приблизно половину генів людини. В рамках дослідження оцінювалася роль, яку грає відомий гормон серотонін. Було давно відомо, що він відповідає за контроль над апетитом і за метаболізм підшкірного жиру. Як виявилось, дві ці функції серотоніну безпосередньо не зв"язані - отже, апетит не впливає на розміри жирового прошарку.

Тепер залишилося довести, що аналогічну роль серотонін грає і в людському організмі. Якщо це припущення буде підтверджено, то стане остаточно ясно чому більшість дієт і медикаментів, що пригнічують апетит, не забезпечують довготривалого позитивного результату, повідомляє Newsland

Зараз ви читаєте новину «Чому зменшення об"ємів їжі не призводить до схуднення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі