пʼятниця, 17 жовтня 2008 14:53

Чому жінки частіше страждають на карієс

Чому жінки частіше страждають на карієс

Антропологи з Університету Орегона думають, що знайшли відповідь на питання, чому жінки частіше страждають на карієс, ніж чоловіки.

У ході дослідження вчені проаналізували випадки карієсу в наших предків і сучасних жителів Землі. І виявилося, що жінки в усі часи частіше зіштовхувалися із зубними проблемами, ніж чоловіки.

При цьому дослідники помітили, що число випадків карієсу помітно зросло тоді, коли з"явилося сільське господарство. Так, на думку вчених, сільськогосподарський прогрес призводив до того, що в розпорядженні людей виявлялося більше продовольства.

Таке явище призвело до того, що жінки починали народжувати на світ більше дітей - тобто, істотно зростало навантаження на їхню репродуктивну систему, що, як добре відомо, негативно впливає на зуби. Це, а також зміни в дієті й розподіл обов"язків із чоловіками й призвели до того, що зуби жінок менш здорові, ніж зуби чоловіків.

Також фахівці підкреслюють, що негативний вплив на стан порожнини рота роблять і специфічні жіночі гормони, і також менша кількість слини, яку виділяють жінки, повідомляє Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Чому жінки частіше страждають на карієс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі