середа, 23 квітня 2008 08:41

Чому шкідливо літати на літаках

Чому шкідливо літати на літаках

Високі рівні озону в салонах літака призводять до формування хімічних побічних продуктів, які спричиняють роздратування слизової оболонки носа, головні болі, сухість очей і губ, визначили дослідники Медичного університету Нью-Джерсі і Університету Каліфорнії.

У модельованих польотах, що тривають чотири години, американські фахівці розмістили дві групи з шістнадцяти добровольців в макеті авіасалону і потім піддали їх дії змінних рівнів озону і вентиляційного струменя. Було помічено, що озон послідовно збільшив виробництво шкідливих хімічних речовин, включаючи склади альдегіду, більше половини яких призвела до роздратування шкіри, носоглотки і мігрені. Ці окислювальні побічні продукти виробляються, коли озон вступає в реакцію з олеїновою кислотою і іншими складами природно формованого шкірного сала людини.

Експерти говорять, що представники авіакомпаній повинні ретельніше піклуватися про здоров"я своїх пасажирів і зобов"язані встановити в системах вентиляції літака каталізатори, що руйнують озон, повідомляє Ukrindustrial.

Зараз ви читаєте новину «Чому шкідливо літати на літаках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі