субота, 29 березня 2008 19:00

Чому небезпечно проколювати вуха

Чому небезпечно проколювати вуха
Навесні, коли за вікном гарна погода, жінки поспішають перетворитися і міняють звичний образ. Навіть маленькі представниці слабкої статі хочуть бути чарівними.

Вони поки не розуміють, що сережки у вухах - це не тільки краса, але і ризикована маніпуляція. Багато жінок теж не замислюються про наслідки, відправляючись в найближчий салон краси. Медики на це дивляться інакше.

Про те, що вухо - специфічний орган в нашому організмі, стало відомо ще в середині минулого століття. Тоді французький лікар Нож"є припустив, що вухо є копією людського зародку, на яку проектуються органи і частини тіла. На цьому заснована аурікулотерапія - одна з найбільш затребуваних методик рефлекторного лікування.

Випадки, коли після проколювання вух різко падав зір, - не рідкість. Але лікарі допомогти вже не можуть, вони лише констатують: поштовхом послужив безневинний, на перший погляд, пірсинг. Найкрасивіше виглядають проколи трохи нижче за середину мочки і ближче до щоки. Якраз там і знаходиться крапка, що "відповідає" за короткозорість, глаукому і кон"юнктивіт, говорять медики.

Головна порада тим, хто вирішив проколоти вуха: це повинен робити косметолог як мінімум з середньою медичною освітою, повідомляє Обзор.

Зараз ви читаєте новину «Чому небезпечно проколювати вуха». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі