четвер, 03 квітня 2008 10:31

Чому небезпечно перекушувати у фаст-фудах і як вберегтися

Наступає тепла пора року і люди все частіше проводять вихідні на свіжому повітрі, "перекушувавши" на ходу в численних фаст-фудах, кафе і недорогих ресторанчиках. Проте, любителі картоплі-фрі, хот-догів, гамбургерів, шашликів і курок-гриль ризикують, як мінімум, отримати загострення гастриту, а як максимум, отруєння, повідомляє Правда.ру.

Отже, найголовніше на що треба звернути увагу:

1. Якість м"яса. Сальмонелла, це страшно, але є ще бактерія під назвою "coli 0157:H7", яка, потрапляючи в організм дитини, приводить до загибелі. Для того, щоб знезаразити м"ясо, треба розігріти його не менше, як до 74 градусів за Цельсієм.

Рада: менше відвідуйте фаст-фуди і не їжте нерозігріті шашлик і шаурму, вимагайте їх розігріти. Просити сертифікат якості - банальна порада, але ним мало хто користується. Якщо купуєте м"ясо на ринку, приходите туди з ранку, а не до закриття.

2. Якість масла, в якому обсмажується картопля і так далі. Майте на увазі, що в соняшниковій олії після неодноразового застосування утворюються канцерогенні речовини, які сприяють розвитку раку. У Бразилії жартують (у кожному жарті є частка істини), що відпрацьоване в "Макдональдсі" масло можна використовувати як сировину для виробництва біопалива, на якому в цій країні їздить до 30% автопарку.

Деякі учені вважають, що наприклад, оливкове масло не стає токсичним при багатократному застосуванні, але воно дуже дороге і не використовується у фаст-фудах і недорогих ресторанах.

3. Розпитайте колег і знайомих, куди вони іноді забігають перекусити і не труяться.

4. Звернете увагу на зовнішній вигляд продавця. Він повинен бути охайним.

5. Уникайте особливо перчених страв, запитаєте заздалегідь про це, оскільки таким чином недобросовісні продавці маскують зіпсоване м"ясо. Особливу увагу зверніть на майонез: він дуже швидко псується на спеці. Краще попросите заповнити хот-дог гірчицею або кетчупом.

6. До речі, про сосиски. Запам"ятаєте, вона повинна бути розігріта не менше, як до 60 градусів за Цельсієм, і все одно термін її життя не може бути більше 6 годин. Робіть висновки.

Зараз ви читаєте новину «Чому небезпечно перекушувати у фаст-фудах і як вберегтися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі