субота, 19 квітня 2008 19:14

Чому не можна дивитися мильні опери

Чому не можна дивитися мильні опери
Мильні опери роблять свій внесок до зниження чисельності населення в Бразилії, повідомляє NYDailyNews.

Дослідження, проведене лондонським Центром Дослідження Економічної політики (CEPR), свідчить, що національна схильність бразильців до мильних опер винна в значному зниженні народжуваності в країні за минулі чотири десятиліття.

Нечисленні сім"ї, про які йде мова в мильних операх, примушують жінок хотіти менше власних дітей, передає "factnews.ru".

Телепередачі, що виготовляються головним комерційним телеканалом Globo, точно мають "великий, проте не величезний ефект" на те, скільки дітей хочуть Бразильські жінки.

Дані переписів і інші дані говорять про те, що середнє число дітей на одну жінку в Бразилії різко впало з 6,3 в 1960 році до 2,3 в 2000-му.

Дослідники зв"язали це зниження, зокрема, з сімейними драмами каналу Globo. Жінки - особливо бідні, такі, що не мають доступу до іншої інформації, окрім телебачення, - стали менше хотіти народжувати дітей.

"Проаналізувавши характеристики, що змінюються в часі і інваріантні, ми прийшли до висновку, що присутність на території сигналу каналу Globe призводить до значного зниження народжуваності", - йде мова в дослідженні.

Вплив мильних опер має і інший аспект. Бразильські жінки стали часто називати своїх дітей іменами героїв і героїнь цих передач, повідомляє Голос.

Зараз ви читаєте новину «Чому не можна дивитися мильні опери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі