неділя, 29 червня 2008 11:52

Чому м"ясо корисно запивати вином

Чому м"ясо корисно запивати вином
Компоненти червоного вина допомагають запобігти утворенню в шлунку шкідливих для живих клітин продуктів перетравлення жирів та інших речовин, що входять до складу м"яса. Ізраїльські учені вважають, що саме завдяки цьому червоне вино виявляється корисним для здоров"я.

Вчені давно помітили, що помірне вживання червоного вина надає благотворний ефект на здоров"я людини і тварин. Проте, їх переймав механізм такого впливу. Традиційно вважається, що воно пов"язане з дією поліфенолів - сильних антиоксидантів, що входять до складу червоного вина, а також фруктів та овочів. Проте, досвід показував, що поліфеноли дуже погано поглинаються в шлунку і кишечнику.

Щоб з"ясувати, в чому ж справа, Йосип Каннер і його колеги з наукового центру Волкані в ізраїльському Бет-Дагані порівняли склад шлунків двох груп гризунів, одну з яких годували червоним м"ясом, а другу - тим же м"ясом у поєднанні з вином. Результати порівняння представлені в JournalofAgriculturalandFoodChemistry.

Як виявилось, додавання вина значно знижувало концентрацію малондіальдегіда і гідропероксида, що надають цитотоксичний, тобто згубний для клітин, ефект. Крім того, поліфеноли не тільки перешкоджали утворенню цитотоксинів, але і блокували їх всмоктування стінками кишечника при подальшому русі по травному тракту, повідомляє Газета.ru.

Зараз ви читаєте новину «Чому м"ясо корисно запивати вином». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі