четвер, 17 липня 2008 09:10

Чому дітям шкідливо чистити зуби

Чому дітям шкідливо чистити зуби
Дослідження Університету Ньюкасла показало, що діти не повинні чистити зуби кожного разу після їжі, оскільки такий гігієнічний захід може принести їм більше шкоди, ніж користі. Лікарі визначили, що з цієї причини 53% 5-річних дітей мали зубну ерозію. Кислота, що утворюється в роті після їжі та напоїв, впливає на емаль, а використання зубної щітки може дряпати поверхню дитячих зубів і розм"якшувати емаль.

Також було встановлено, що 93% батьків не знають, які типи продуктів і напоїв містять кислоту, а 58% дозволяють своїй дитині вживати шкідливу для зубів їжу. Життєво важливо з дитинства привчати свою дитину до правильного догляду за зубами, щоб уникнути в майбутньому серйозних проблем зі здоров"ям, говорять британські дантисти. Солодка газована вода - найнебезпечніший для емалі зубів продукт, але фруктові соки і навіть свіжі цитрусові теж здатні викликати дитячу ерозію, повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Чому дітям шкідливо чистити зуби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі