середа, 09 квітня 2008 16:06

Чому болять очі при роботі з комп"ютером

Майже 70% користувачів комп"ютера страждають "синдромом комп"ютерного зору", що призводить до зниження гостроти зору.

Просиджування годинами перед мерехтливим монітором призводить до того, що розвивається тимчасова короткозорість, порушується робота очних м"язів, знижується чутливість зору. Крім того, з"являється почервоніння, відчуття "піску" в очах, болі в області очей і лоба, болі при русі очей.

Очі стомлюються через одноманітне букво-цифрове зображення, мерехтіння дисплея і пульсації знаків. Читання такого сигналу для ока - дуже напружений, стресовий режим роботи. Він перевищує межу, до якої готовий наш зір.

Через патологічну втому в оці порушується кровообіг. Тканини ока випробовують кисневе голодування, в них накопичуються продукти обміну. Для компенсації недоліку кровообігу мікросудини розширюються.

З"являється почервоніння очей. Деякі судини від напруги лопаються. Голодування тканин породжує дискомфорт і болі в очах. Не допомагаючи очам, можна дійти до прогресуючої короткозорості, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Чому болять очі при роботі з комп"ютером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі