середа, 04 червня 2008 13:58

Computex представила міні-ноутбуки на базі процесорів Intel Atom (ФОТО)

Вчора, 3 червня, у Тайбеї (о. Тайвань, Китай) відкрила свої двері щорічна міжнародна виставка високих технологій Computex 2008. Виставка триватиме до 7 червня.

Вперше проведена 1981 року, на сьогоднішній день Computex є найбільшою виставкою високих технологій в Азії і другою за величиною у всьому світі після європейської CeBIT.

Свої нові продукти на виставці показують найвідоміші компанії в світі, такі як Intel, AMD і Nvidia. У 2007 р. виставку відвідало близько 130 тис. чоловік, 33 тис. з яких приїхали з інших країн.

Цього року виставка Computex зібрала більше 1700 учасників, чиї стенди розмістилися в комплексі, площа якого перевищує 69 тисяч квадратних метрів. Очікується, що виставку відвідають 100 тисяч місцевих жителів і 35 тисяч приїжджих.

Виставка Computex відкрилася презентацією комп"ютерів на базі процесорів Intel Atom.

Основним ньюсмейкером Computex стала компанія Asus, чий стенд прикрасили відразу три нові ноутбуки сімейства Eee РС. Це - Eee РС 901, Eee РС 1000 і Eee PC 1000H. Всі вони побудовані на базі процесора Intel Atom.

Об"єм оперативної пам"яті лептопу Asus Eee РС 901 дорівнює одному гігабайту, діагональ екрану - 8,9 дюйма. Замість вінчестера в ноутбуку використовується SSD-накопичувач. Його ємкість складає 12 гігабайт, якщо ноутбук поставляється з передвстановленою операційною системою Windows XP, і 20 гігабайт при установці операційної системи на базі ядра Linux.

Також ноутбук оснащений модулями Wi-Fi 802.11n і Bluetooth, 1,3-мегапіксельноювеб-камерою, картрідером. Мінімальний час автономної роботи Eee РС 901 складає 3,2 години, максимальний - майже вісім годин. Важить ноутбук 1,1 кілограма.

Діагональ екрану ноутбуків Eee РС 1000 і Eee РС 1000h дорівнює 10 дюймів, об"єм їх оперативної пам"яті складає два гігабайти. Як і Eee РС 901, лептопи оснащені модулями Wi-Fi 802.11n і Bluetooth, 1,3-мегапіксельноювеб-камерою, слотом для карт пам"яті MMC або SD (SDHC).

Ноутбук Eee РС 1000 поставляється з 40-гігабайтним SSD-накопичувачем і передвстановленою операційною системою на базі ядра Linux. Важить комп"ютер 1,33 кілограма. Без зарядки Eee РС 1000 здатний працювати до 7,5 годин.

На відміну від раніше представлених моделей сімейства Eee РС, усередині ноутбука Eee РС 1000Н встановлений класичний 80-гігабайтний жорсткий диск. На нього може бути предустановленна як Windows XP, так і операційна система на базі ядра Linux. Важить ноутбук 1,45 кілограма. Час його автономної роботи не перевищує семи годин.

Оприлюднив виробник і ціни на новинки. Так на Тайвані Eee РС 901, Eee РС 1000 і Eee РС 1000Н коштуватимуть $559, $658 і $625 відповідно. У продажу вони повинні з"явитися найближчим часом.

Asus не єдина компанія, що підготувала до випуску ультрабюджетны ноутбуки на базі Intel Atom. Чекала старту продажів Atom і Micro-star International, яка представила на Computex раніше анонсовані ноутбуки Wind.

Діагональ екрану MSI Wind складає 8,9 або 10 дюймів. Об"єм жорсткого диска лептопа дорівнює 80 гігабайт. Модель, що працює з Windows XP, отримає один гігабайт оперативної пам"яті. Ноутбуки з операційною системою на базі ядра Linux оснащуються 512 мегабайтами оперативної пам"яті.

Почати продажі Wind в США MSI обіцяє до кінця цього місяця. Ціна Wind з 10-дюймовим екраном залишить $399 з передвстановленою операційною системою на базі ядра Linux. MSI Wind з Windows XP обійдеться в $549.

Представила на виставці свій варіант ультрабюджетноголептопа на базі Intel Atom і компанія Acer.

Габарити Acer Aspire one складають 29х249х170 міліметра, вага - менше кілограма. Об"єм оперативної пам"яті ноутбука досягає одного гігабайта. Як сховище інформації в Aspire one може виступати або восьмигігабайтний SSD-накопичувач, або 80-гігабайтний жорсткий диск. Діагональ екрану лептопа дорівнює 8,9 дюйма.

Представники Acer підкреслили, що у продажу ноутбук з"явиться в найближчі тижні за ціною $400. Поки лептоп буде доступний в колірних варіантах sapphire blue і seashell white. Трохи пізніше до них додадуться golden brown і coral pink.

Фото Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Computex представила міні-ноутбуки на базі процесорів Intel Atom (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі