вівторок, 19 жовтня 2010 13:20

Чоловіки отримують від алкоголю більше задоволення, ніж жінки

Чоловіки отримують від алкоголю більше задоволення, ніж жінки

Група вчених з Колумбійського і Єльського університетів (США) виявила, що після вживання спиртного в області мозку "вентральний стріатум" відбувається викид дофаміну - речовини, що відповідає за відчуття задоволення.

Дослідження, проведене за участю студентів-добровольців обох статей показали, що при рівних дозах спожитого алкоголю, у чоловіків дофамін виробляється у більших кількостях, ніж у жінок.

Згідно зі статистикою ВООЗ, при рівних соціальних і матеріальних умовах чоловіки в два рази частіше стають алкоголіками, ніж жінки.

До цих пір причина відмінності такого дії спиртного на чоловічий і жіночий організми були незрозумілі.

Відзначимо, що національною проблемою для України став підлітковий алкоголізм. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, наша держава стала абсолютним лідером серед сорока країн Європи за кількістю підлітків у віці 11-15 років, які регулярно вживають алкоголь.

У цілому близько 40% українців у віці від 14 до 18 років вживають "градусні" напої, а щотижневе розпивання пива в Україні серед юної публіки за останні чотири роки виросло вдвічі. Причім, міцні напої стрімко наздоганяють пиво за популярністю.

За кількістю випитого українські дівчата не відстають від хлопців, а в старших класах навіть примудряються обігнати в цьому показнику.

За матеріалами Врач.ТВ, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Чоловіки отримують від алкоголю більше задоволення, ніж жінки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі