четвер, 03 квітня 2008 12:30

Чоловіки частіше, ніж жінки, схильні миритися з дискримінацією

Великомасштабне дослідження показало, що чоловіки частіше, ніж жінки, схильні миритися з дискримінацією.

В рамках дослідження, яке провів Університет Південної Калфорнії, було опитано більше 3.3 тисяч американців. Опитування проводилося трьома способами - особисто, по телефону або онлайн.

Респондентам пропонувалися для обговорення п"ять сценаріїв подій, в кожному з них передбачалося, що учасник опитування стає свідком дискримінації якоїсь групи людей або окремих осіб: пасажирів літаків-арабів; людей, що страждають ожирінням; малоосвічених іммігрантів; афроамериканців або інвалідів дитинства. Респондентам пропонувалася серія питань, відповідаючи на яких вони могли поставити себе в певну позицію: "над" тим, хтоо дискримінується або "на рівні" з ним.

Більшість опитаних поставило себе "на рівні" з жертвами дискримінації, продемонструвавши, що вони не намагаються отримати якісь переваги за рахунок приниження ближніх. Як виявилось, чоловіки помітно частіше за жінок підсвідомо схвалюють дискримінацію.

Найчастіше, зневажливе відношення виявлялося по відношенню до малоосвічених іммігрантів і пасажирів-арабів. Найменше американці схильні миритися з дискримінацією по відношенню до інвалідів дитинства, повідомляє WashingtonProfile.

Зараз ви читаєте новину «Чоловіки частіше, ніж жінки, схильні миритися з дискримінацією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі