субота, 12 квітня 2008 14:44

Чим загрожує секс під час вагітності

Вагітність багато в чому змінює стан жінки, як фізичний так і психологічний. Міняється і її відношення до сексу, оскільки відбувається гормональна перебудова організму.

Як правило, жінка в період вагітності випробовує більший сексуальний потяг, ніж зазвичай, та і сама жінка стає сексуальнішою. Для багатьох чоловіків несподівано для них самих вагітна дружина може стати бажанішою. Страхи, пов"язані з уявною небезпекою пошкодити плід під час статевого акту, не обґрунтовані, особливо якщо вагітність протікає без яких-небудь ускладнень.

Більш того, вагітна жінка ще більше потребує ласки, їй необхідно відчувати себе бажаною і улюбленою, а якщо у відповідь на дії чоловіка у неї прокинеться сексуальне бажання, то немає ніякого приводу відмовлятися від сексу.

Окрім приємних відчуттів, які отримає майбутня мама, оргазм корисний і для плоду, оскільки статевий акт покращує циркуляцію крові через плаценту, через яку до дитини поступає кисень і живильні речовини.

Секс може навіть допомогти, наприклад, коли пологи затримуються, оскільки деякі компоненти чоловічої сперми дозволяють розм"якшити шийку матки і допомогти їй розкритися. Крім того, малюк в матці отримує сеанс масажу, правда, за рахунок скорочення її стінок, а не за рахунок рухів статевого члена, як думають деякі.

Правда, в перші і останні 2 місяці вагітності сексуальне життя краще дещо обмежити і насамперед тим жінкам, чия вагітність протікає з якими-небудь ускладненнями, повідомляє Ukrindustrial.

Зараз ви читаєте новину «Чим загрожує секс під час вагітності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі