понеділок, 26 травня 2008 17:38

Чим SMS корисні для дітей

Часте використання sms позитивно впливає на грамотність дітей, покращує навики читання і правопису. До такого висновку прийшов професор Девід Крістал з університету в Уельсі.

На думку Крістала, використання абревіатур в текстових повідомленнях розвиває образне мислення, оскільки юне покоління використовує скорочені способи написання слів.

У дослідженні взяли участь діти у віці від 10 до 12 років. На думку британських учених, скорочення на зразок "2nite" замість "tonight" (сьогодні увечері) і подібні до них, допомагають підростаючому поколінню осягнути фонетичні тонкощі, а також правила читання і вимови слів.

Проте подібної думки дотримуються не всі. Наприклад, ведучий однієї з програм ВВС Джон Хампфріс заявив, що "користувачі sms у вигляді, який популяризують дослідники, недалеко пішли від Чингисхана, який 800 років тому спробував зробити те ж саме з мовами інших народів", повідомляє Взгляд.

Зараз ви читаєте новину «Чим SMS корисні для дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі