субота, 19 квітня 2008 12:50

Чим небезпечні вихлопні гази на вулиці

Чим небезпечні вихлопні гази на вулиці
Британські учені вважають, що забруднення навколишнього середовища вплинуло на збільшення смертності від пневмонії. Дослідники з Бірмінгемського Університету, Англія, порівняли смертність від пневмонії і ступінь забруднення повітря в 352 населених пунктах за період від 1996 до 2004 року. За оцінками учених щорічне число смертей, причиною яких може бути забруднення атмосфери, порівняно з таким від лондонського смогу, що в 1952 р. забрав життя 4000 людей.

Чітко простежується сильний взаємозв"язок між ступенем забруднення повітря і смертністю від пневмонії, хоча, можливо, певний внесок внесли і інші чинники.

Учені обчислили кількість смертей в кожному місті в порівнянні з середніми показниками в країні. У 35 містах, де рівень захворюваності пневмонією був найвищим, зафіксували на 14718 смертей більше в порівнянні з даними по країні. Учені також помітили, що частота раку, хронічних обструктивних захворювань легень і ревматичні захворювання серця в цій місцевості вищі за середні показники.

Професор Джордж Нокс, автор доповіді, повідомляє, що смертність від пневмонії в цих регіонах перевищує рівні смертності по інших патологіях і це явний наслідок сильного забруднення повітря вихлопними газами вуличного транспорту.

Планується проведення детальнішого дослідження, що покаже чіткий зв"язок між вихлопними газами і смертністю від пневмонії, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Чим небезпечні вихлопні гази на вулиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі