понеділок, 07 липня 2008 11:02

Чим небезпечні сухофрукти

Чим небезпечні сухофрукти

Всім відомі корисні властивості цих продуктів. Але недавно учені з"ясували, що і вони можуть таїти в собі небезпеку.

Всі ці смачні продукти можуть стати джерелом проникнення в організм людини афлатоксина. Зараження зернових і сухофруктів цвілевим грибком аспергилой, яка і виробляє афлатоксин, може відбутися при неправильному зберіганні і переробці.

Афлатоксини, потрапляючи в організм, накопичуються в печінці, викликаючи її токсичне ураження і переродження клітин в ракову пухлину.

Крім того, відомий вплив цієї речовини на придушення імунних сил організму. Фахівці пропонують перш, ніж зробити покупку, уважно придивитися до ласощів, чи не видно на них слідів цвілі, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Чим небезпечні сухофрукти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі