вівторок, 08 квітня 2008 18:36

Чим небезпечні домашні пологи

Чим небезпечні домашні пологи
Учені досліджували цю проблему більше десяти років і опублікували результати дослідження в "JournalBJOG".

Показник смертності пологів в домашніх умовах відносно низький, але якщо дитині необхідна медична допомога і її необхідно транспортувати в лікарню - ризик зростає в середньому у вісім разів в порівнянні з жінками, які народжували в лікарнях.

Менше 2% жінок на сьогоднішній день обирають пологи в домашніх умовах. Учені вивчили всі випадки домашніх пологів в Англії та Уельсі за період 1994-2003 років.

Показник смертності у жінок, які народжували вдома, виявився нижчим, ніж у породіль в лікарні. На думку учених це не дивно, оскільки на пологи в домашніх умовах погоджуються, як правило, жінки з мінімальним ступенем ризику ускладнень. У випадку, якщо виникають ускладнення і дитину необхідно транспортувати в лікарню, ризик смерті зростає у декілька разів.

На думку учених, жінка може обирати як і де народжувати, але вона повинна бути добре проінформована, які наслідки можуть на неї чекати. Адже не завжди можна передбачити, з якими ускладненнями зіткнеться породілля. Тому, вибираючи пологи в домашніх умовах, жінка повинна знати, що у разі ускладнень ризик смерті її дитини зросте в середньому у вісім разів в порівнянні з породіллями в пологових будинках і лікарнях, повідомляє Обзор.

Зараз ви читаєте новину «Чим небезпечні домашні пологи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі