вівторок, 01 квітня 2008 11:07

Чим небезпечне вживання суші

Чим небезпечне вживання суші
Все більше прихильників японських суші з"являється у всьому світі. Багато ресторанів беруться за виготовлення цього блюда. Але експерти застерігають, що неправильна обробка сирої риби може призвести до харчового отруєння.

Раніше рідкісне і екзотичне задоволення суші, що складаються з водоростей, сирої риби і рису, тепер знайомі майже кожному. Настільки це блюдо здається простим, що люди в США і Європі намагаються робити суші самостійно в домашніх умовах.

Кухарі та експерти в області суші на міжнародній зустрічі в Токіо попередили про те, що серед любителів і деяких рестораторів не вистачає знань з обробки сирої риби, але які беруться за виготовлення суші без необхідного рівня навчання.

Багато хто думає про те, що суші настільки дорогі, що дешевше купити свіжу рибу і зробити суші самостійно. Це не так, тому що не кожна риба підходить для виготовлення цього блюда, відзначає кухар Том з японського ресторану. На його пам"яті були випадки, коли кухарі з незнання додавали в суші абсолютно сире м"ясо краба або риби, що загрожувало здоров"ю людей.

На думку Тома, неправильна обробка сирої риби для приготування суші може призвести до харчового отруєння. З цієї причини фахівці в області японської кухні радять не намагатися приготувати суші вдома, а кухарям в ресторанах рекомендують проходити навчання на належному рівні, повідомляє Обзор.

Зараз ви читаєте новину «Чим небезпечне вживання суші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі