вівторок, 08 липня 2008 09:44

Чим небезпечне вегетаріанство

Чим небезпечне вегетаріанство
Прихильники вегетаріанства в гуманних цілях (а також для користі свого організму) не споживають продукти тваринного походження, - вони замінюють їх соєвими аналогами. Проте така їжа не завжди корисна. В окремих випадках вона може призвести до зворотного ефекту.

Фахівці з Оксфордського Університету під час дослідження з"ясували, що соєві продукти можуть негативно позначитися на пам"яті. Насамперед це відноситься до сиру тофу.

Було доведено, що у тих, хто регулярно споживає цей продукт, активність головного мозку на 20% нижча, ніж ті, хто його взагалі не їсть. Особливо ця закономірність помітна серед літніх людей у віці старше 60 років: вегетаріанців і жінок.

У соєвих продуктах у великій кількості міститься ізофлавон. Вважається, що саме він позитивно впливає на здоров"я людини. Проте літнім людям ця речовина скоріше шкодить, аніж приносить користь. Регулярне споживання тофу помітно погіршує пам"ять, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Чим небезпечне вегетаріанство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі