субота, 23 серпня 2008 12:27

Чим небезпечне молоко

Чим небезпечне молоко
Ствердження про користь молока спростували учені з Університету Дюка в Північній Каліфорнії (США).

Виявляється, кальцій, що міститься в молочних продуктах, може негативно вплинути на мозок. Фахівці в області харчування провели серію експериментів на волонтерах у віці від 60 до 86 років. Протягом декількох місяців частина добровольців споживала велику кількість молочних продуктів, останні харчувалися як завжди. Після закінчення терміну у людей похилого віку узяли аналізи крові, а також досліджували мозкову діяльність. І тут з"ясувалося, що в мозку учасників, які пили багато молока, опинилося значно більше вражених зон, ніж у останніх.

Експерти пояснили ці незвичайні результати. Справа в тому, що надмірна кількість кальцію починає відкладатися на кровоносних судинах. Тому зменшується надходження крові в мозок, а це, у свою чергу, веде до різних порушень розумової діяльності.

Як зазначає заступник директора по науковій роботі НДІ живлення РАМН професор Мінкаїл Гапаров, "молоко містить лактозу (молочний цукор), що не можуть переварити шлунки 15-17% дорослого населення. Проте існують сучасні методи розщеплювання молочного цукру, що дозволяють виготовляти кисломолочні продукти для таких людей.

Щодо цієї роботи можу сказати, що молоко ніколи не призводить до кальцинозу (відкладення кальцію). Цей неприємний процес відбувається тільки у тих споживачів, які мають до цього схильність. Взагалі молоко - продукт високої біологічної цінності.", повідомляє Обзор.

Зараз ви читаєте новину «Чим небезпечне молоко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі