Міністерство охорони здоров"я і праці, що займається також питаннями добробуту, провело грандіозну роботу, в результаті якої фахівці-онкологи впродовж 11 років спостерігали за способом життя приблизно 40 тис. японців середнього віку. Особливу увагу медики приділяли щоденному раціону харчування цих людей, їх прихильності до певних напоїв, а також шкідливих звичок, що безпосередньо впливають на здоров"ї, наприклад - паління.
Згідно з отриманими даними, серед чоловіків - любителів солоних продуктів - особливому ризику захворіти раком шлунку піддавалася одна людина з 500. Це удвічі перевищує показники, зафіксовані серед тих, хто прагне утримуватися від вживання солі. Із загального числа чоловіків, які потрапили в дослідницьку програму (таких було трохи більше 18.5 тис), ракових хворих було 358 чоловік. Серед більше 20 тис. жінок цей показник дорівнював 128. Причому і загроза захворювання раком у "любительок солоненького" набагато нижча, ніж у чоловіків: одна на дві тисячі, повідомляє ИТАР-ТАСС.
Коментарі