понеділок, 29 вересня 2008 18:44

Чим краще перекушувати на роботі

Чим краще перекушувати на роботі
Більшість з нас перед виходом на роботу задовольняється лише чашкою кави і без апетиту з"їденим бутербродом. Не дивно, що вже до 11-12 годин голод заявляє про себе на повний голос. Схожа ситуація виникає і після обіду: до вечері далеко, а працездатність катастрофічно падає. Саме для таких випадків багато хто і тримає під рукою чергову шоколадку, печиво або чіпси, хоча їх можна замінити і кориснішими продуктами:

1. Сир і йогурт. Ці кисломолочні продукти ідеально підходять для полудня. Заправившись йогуртом або сиром, ви гарантовано отримаєте хорошу дозу білка і кальцію. Ці речовини допоможуть зняти нервозність і дратівливість. Крім того, вони укріплюють опорно-руховий апарат і сприятливо впливають на кровоносні судини очей.

2. Фрукти і овочі. Особливо корисне таке перекушування між обідом і вечерею. Адже саме в другій половині дня людині потрібна порція клітковини, вітамінів і легко засвоюваних вуглеводів.

3. Горіхи. Їх корисно їсти у будь-який час. Є постачальником рослинного білка, який позитивно впливає на енергетичний баланс в організмі. Арахіс простимулює і зрівноважить вашу нервову систему. Волоські горіхи поліпшать пам"ять і допоможуть засвоїти важку інформацію. Фундук - укріпить імунну систему, а мигдаль - поліпшить зір і активізує роботу мозку.

4. Сухофрукти. Таке перекушування чудово підходить як працівникам розумової, так і фізичної праці. Дофамін, що міститься у фініках, допомагає активізувати розумовий процес і підвищити працездатність. Курага додає бадьорості і сприяє спалюванню жиру в організмі. Родзинки укріплюють серцевосудинну і нервову системи. А чорнослив особливо корисний тим, хто працює на шкідливому виробництві. Адже він допомагає організму виводити солі важких металів і поглинає вільні радикали, накопичення яких приводить до раку, повідомляє Не Болей.

Зараз ви читаєте новину «Чим краще перекушувати на роботі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі