понеділок, 14 квітня 2008 11:55

Чим корисний сік буряка

Щоденне вживання стакана бурякового соку допомагає нормалізувати високий артеріальний тиск.

До такого висновку прийшли вчені госпіталі Св. Бартоломея в Лондоні, Великобританія, (StBartholomew"sHospital, London,uk) які виявили, що при прийомі 500 мл бурякового соку підвищений артеріальний тиск значно знижувався протягом години.

14 добровольців, що брали участь в дослідженні, після вимірювання артеріального тиску (АТ) випивали або буряковий сік, або таку ж кількість води.

Контролі рівня АТ проводили кожні 15 хвилин протягом першої години, потім кожну годину 6 годин і через добу.

Вже за годину систолічний тиск добровольців, що пили буряковий сік, значно знижувався, і через 2,5 години він був на 10 мм нижче, ніж у тих, хто пив воду. Через 24 години, АТ був на 4 мм нижче у волонтерів, що прийняли буряковий сік.

Професор AmritaAhluwalia і професор BenBenjamin розповідають, що дослідження виявило, що солі, які містяться в буряковому соку, також містяться в зелених листових овочах.

Експерти стверджують, що 25% дорослого населення планети страждають гіпертензією і очікується, що до 2025 року це число зросте до 29 %. Гіпертензія небезпечна тим, що вона відповідальна за 50 % захворювань коронарних судин і за 75% інсультів.

Дослідження професора AmritaAhluwalia і її колег ще раз звернуло увагу на існування натуральних і недорогих засобів для лікування серцевосудинних захворювань, повідомляє Здоров"я України.

Зараз ви читаєте новину «Чим корисний сік буряка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі