субота, 12 квітня 2008 10:06

Чим корисний риб"ячий жир

Чим корисний риб"ячий жир
Введення n-3поліненасичених жирних кислот надає позитивний ефект при стабільній шлуночковій тахікардії. Доктор RainerSchrepf з кардіологічної поліклініки Мюнхена вважає, що підвищення споживання поліненасичених жирних кислот (n-3polyunsaturatedfattyacids - PUFA) зменшує летальність від раптової серцевої смерті та має антиаритмічну дію.

Дослідники провели електрофізіологічні тести у десяти пацієнтів з високим ризиком серцевої смерті, яким були імплантовані дефібрілятори. У переважного числа пацієнтів, PUFA купірували напади тахікардії або збільшували поріг збудження, що було потрібне для провокації нападу. На думку учених, PUFA можуть бути менш токсичними і смачнішою альтернативою традиційним антиаритмічним препаратам. На жаль, дані дослідження з причини малої кількості випробовуваних, носять попередній характер.

Національна освітня програма (NationalCholesterolEducationProgram - NCEP) холестерину починаючи з дворічного віку рекомендує дієтичні заходи для дітей з чинниками ризику розвитку серцево-судинної патології і обтяженим сімейним анамнезом, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Чим корисний риб"ячий жир». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі