Учені встановили, що присутні в червоному вині антиоксиданти здатні руйнувати ракові клітини зсередини і підсилювати ефективність променевої і хіміотерапії при лікуванні онкологічних захворювань. Антиоксидант ресвератрол, що знаходиться в шкірці винограду, особливо активно діє при раку підшлункової залози.
В ході дослідження було встановлено, що у пацієнтів, які вживали червоне вино в помірних кількостях в ході курсу хіміотерапії, лікування просувалося активніше, ніж у тих людей, які не пили вина.
Учені вважають, що позитивну дію повинні надавати не тільки вина, але і виноградні соки з червоних і бузкових сортів винограду, що також містять ресвератрол.
Раніше шведські фахівці виявили, що регулярне помірне споживання вина і пива знижує вірогідність виникнення раку нирок.
Було встановлено, що у людей, які випивають 620 грамів алкоголю в місяць, вірогідність виникнення раку нирок скорочується на 40% в порівнянні з тими, хто зовсім не вживає спиртні напої. Проте слабкоалкогольне пиво, кріплене вино і напої з вмістом спирту не мають аналогічного ефекту, повідомляє Обзор.
Коментарі