неділя, 06 липня 2008 13:54

Чим корисна оливкова олія

Чим корисна оливкова олія
Дослідники давно відзначали, що ризик захворюваності на рак і остеопороз набагато менший в країнах, де у великій кількості проводиться і споживається оливкове масло - зокрема, в Італії, Іспанії і Греції.

Використовуючи передові аналітичні методи для точного аналізу антиокислювальних властивостей і многофенолічного складу оливкової олії, іспанські експерти з Університету Гранади довели, що його компоненти ефективно борються з головними дегенеративними хворобами.

Природні антиокислювачі і високі рівні поліфенолов в  оливковій олії захищають від запальних процесів в організмі, знімають окислювальну напругу на клітини і запобігають їх старінню, що значно знижує ризик остеопорозу.

Фактично, поліфеноли допомагають боротися з будь-якою хворобою, пов"язаною з дегенеративним процесом. Крім того, фахівці відзначили, що поліфеноли в меді, пиві і прополісі також дуже корисні для здоров"я, повідомляє nebolei.com.ua.

Зараз ви читаєте новину «Чим корисна оливкова олія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі