Дослідники виявили, що їжа, що містить фітохімікати, наприклад, чорниця, ефективно бореться з проблемами пам"яті, які з віком з"являються у людини. Додавши в раціон чорницю, після закінчення 12 тижнів після експерименту учені дійшли висновку, що відбулися значні зміни в роботі пам"яті, які збереглися протягом всього періоду проведення дослідження.
Чорниця - краще джерело флавоноїдів, особливо антоціанину і флавонола. Хоча сам механізм дії молекул, що містяться в чорниці, залишається невідомим, доведено, що ці речовини долають гематоенцефалічний бар"єр. Вважається, що вони впливають на пам"ять за допомогою поліпшення роботи клітин мозку, налагоджуючи клітинний зв"язок і стимулюючи регенерацію нервових волокон, повідомляє Newsland.
Коментарі