Після виснажливого робочого дня ви напевно відзначаєте втому організму ранньої весни, чого не помічали практично взимку. А все тому, що взимку і день коротший, та і роботи як фізичної менше.
Не чекаючи овочів зі своєї грядки, старайтеся ранньої весни поповнити витрачені організмом за зиму запаси вітамінів і мінералів. Постійно включайте в свій раціон зелень, свіжі помідори і огірки, а також капусту. Від овочів торішнього урожаю, толку мало. Вживайте більше зернових і продуктів, багатих на клітковину. Вони містять достатню кількість калорій і перетравлюються поволі. У такому разі Ви отримуватимете додаткову енергію триваліший час невеликими дозами.
Не забудьте про питний режим. Він сприятиме інтенсивнішому виведенню шлаків з організму, які скупчилися за зиму. Вживайте яловичину, рибу, арахіс і шпинат. Вони енергетично дуже багаті і добре перетравлюються організмом без відкладення жирів.
У зв"язку із збільшенням світлового дня переходите на 5-6 разове харчування. Краще всього невеликими порціями. Старайтеся, щоб 60% їжі, що вживається, доводилося на першу половину дня, повідомляє Обзор.
Коментарі