четвер, 10 липня 2008 09:16

Цілуватися шкідливо

Цілуватися шкідливо
Згідно зі статистикою, інфікованість населення планети вірусом простого герпесу першого типу (тобто звична "лихоманка" на губах і шкірі) перевищує 95%.

Фахівці упевнені, що вірус потрапляє в організм в ранньому дитинстві, причому уникнути цього практично неможливо. Так, батьки, що страждають герпесом, не замислюючись цілують своїх діток, тим самим заражаючи їх вірусом. В результаті малюк починає хворіти на герпетичний стоматит або ангіну, герпес губ і так далі.

Поширеним захворюванням дітей у віці від 6 місяців до 3 років є герпетичний стоматит. Це початкова форма герпесу, причина якого - втрата материнських антитіл, понижений імунітет порожнини рота, порушення слизової оболонки порожнини рота після прорізання зубів.

У більш старшому віці у дітей з"являється вже герпес шкіри обличчя. Найчастіше він вражає червону облямівку губ, слизову оболонку і крила носа. У випадку, якщо організм дитини ослаблений іншими шкірними недугами, то вірус герпесу може призвести до розвитку важких форм хвороби, які деколи бувають небезпечні для життя людини, повідомляє riktamed.ru.

Зараз ви читаєте новину «Цілуватися шкідливо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі