пʼятниця, 22 серпня 2008 16:42

Чи корисна шкірка овочів і фруктів

Чи корисна шкірка овочів і фруктів
Про користь шкірки ходить багато міфів. З одного боку, шкірка овочів і фруктів - комора вітамінів, часто в ній міститься значно більше корисних речовин, ніж в самому плоді.

Наприклад, учені виявили, що екстракт з шкірки яблука уповільнює розповсюдження злоякісних клітин при ракові товстої кишки на 43%, а екстракт з м"якоті - всього на 29%. А шкірка огірка вважається дуже корисною для шкіри. З іншого боку, шкірка плоду, як губка, накопичує в собі все, у тому числі і різні шкідливі для нашого організму речовини, якщо такі використовувалися при вирощуванні. Глянцева оболонка, красивий, навіть ідеальний вид плоду повинні вас насторожувати. В цьому випадку можна провести такий експеримент - розрізати, наприклад, яблуко і почекати півгодини: якщо яблуко потемніє, значить, все гаразд, воно корисне.

Для того, щоб себе забезпечити - зрізайте шкірку, або прагніть купувати екологічні продукти, виробники яких гарантують, що вони вирощені без пестицидів і приготовані без штучних консервантів, фарбників, ароматизаторів, повідомляє Не Болей.

Зараз ви читаєте новину «Чи корисна шкірка овочів і фруктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі