Учені проводили дослідження протягом п"яти років в 60 лікарнях Китаю, де знаходилися пацієнти, які страждали серцевими захворюваннями. Випробовувані отримували екстракт червоного рису у вигляді капсул або плацебо. Потім п"ять років стан їх здоров"я контролювали дослідники.
Виявилось, що у тих, хто приймав червоний рис, на 45% знизився ризик повторного інфаркту, на третину зменшилася смертність від інших серцево-судинних захворювань і на дві третини - смертність від раку.
"Жителі Далекого Сходу сприймають китайський дріжджовий червоний рис як тисячолітню їжу, але ніхто раніше не дослідив цю їжу клінічно з використанням подвійної сліпої проби і очищеного екстракту в зіставленні з групою, яка отримувала плацебо. Ми задоволені результатами", - говорить Капуччі.
Червоний дріжджовий рис, який отримують шляхом культивування на полірованому рисі грибка Monascuspurpureus, вживають в Китаї, Японії і інших країнах Далекого Сходу. Про його лікувальні властивості було відомо давно, зокрема, в Китаї виробляють харчові добавки з його екстрактом. Але клінічно ефект цих добавок не був доведений.
За матеріалами: РІА Новини.
Коментарі