вівторок, 10 червня 2008 08:46

Червоний дріжджовий рис захищає від інфаркту та раку

Червоний дріжджовий рис захищає від інфаркту та раку
Учені з університету Томаса Джефферсона (Філадельфія) під керівництвом Девіда Капуччі провели дослідження, згідно з яким, екстракт однієї зі страв китайської кухні - червоного дріжджового рису - у багато разів зменшує смертність від серцево-судинних захворювань.

Учені проводили дослідження протягом п"яти років в 60 лікарнях Китаю, де знаходилися пацієнти, які страждали серцевими захворюваннями. Випробовувані отримували екстракт червоного рису у вигляді капсул або плацебо. Потім п"ять років стан їх здоров"я контролювали дослідники.

Виявилось, що у тих, хто приймав червоний рис, на 45% знизився ризик повторного інфаркту, на третину зменшилася смертність від інших серцево-судинних захворювань і на дві третини - смертність від раку.

"Жителі Далекого Сходу сприймають китайський дріжджовий червоний рис як тисячолітню їжу, але ніхто раніше не дослідив цю їжу клінічно з використанням подвійної сліпої проби і очищеного екстракту в зіставленні з групою, яка отримувала плацебо. Ми задоволені результатами", - говорить Капуччі.

Червоний дріжджовий рис, який отримують шляхом культивування на полірованому рисі грибка Monascuspurpureus, вживають в Китаї, Японії і інших країнах Далекого Сходу. Про його лікувальні властивості було відомо давно, зокрема, в Китаї виробляють харчові добавки з його екстрактом. Але клінічно ефект цих добавок не був доведений.

За матеріалами: РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «Червоний дріжджовий рис захищає від інфаркту та раку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі