вівторок, 08 липня 2008 17:07

Червоний буряк запобігає утворенню згустків у кровоносній системі

Червоний буряк запобігає утворенню згустків у кровоносній системі
Червоний буряк та його сік мають унікальну здатність знижувати артеріальний тиск і регулювати нормальну роботу серцево-судинної системи.

Про це пише лондонська газета "Дейлі телеграф" з посиланням на дослідження британських учених з відомого наукового центра "Бартс і Лондонська школа медицини".

Після експериментів фахівці дійшли висновку, що буряковий сік за лікувальними властивостями можна порівняти з новітніми ліками для зниження тиску. Зокрема, вживання кількості соку п"яти буряків середнього розміру стабілізує кров"яний тиск і в рази знижує небезпеку інфаркту й інсульту. При цьому "буряковий ефект" діє протягом 24 годин після вживання такої кількості соку або самих коренеплодів.

Активні мікроелементи, що містяться в буряку, запобігають утворенню згустків у кровоносній системі, а також запобігають відкладенню жирових бляшок на стінках судин, повідомляє ICTV

Зараз ви читаєте новину «Червоний буряк запобігає утворенню згустків у кровоносній системі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі