вівторок, 02 вересня 2008 15:29

Червоне вино уповільнює процеси старіння

Червоне вино уповільнює процеси старіння

Вживання червоного вина хоч і не продовжує життя, але значно покращує його якість, вважають учені з Інституту вікових досліджень в США.

Учені провели дослідження, в якому з"ясували, що антиоксидант ресвератрол уповільнює процеси, пов"язані із старінням і зносом серцевого м"яза, кісток і очей, а також попереджає ожиріння. Цей компонент міститься в червоному вині. Експерименти проводилися поки лише на мишах.

В ході експерименту учені розділили мишей на три групи. Перша група отримувала звичайне харчування, друга - з високим вмістом калорій, а третю групу годували раз на два дні. При цьому декільком мишам в кожній групі давали дози ресвератрола різного ступеня концентрації.

В результаті експерименту з"ясувалося, що миші, які отримували антиоксидант, не страждали від ожиріння і були в хорошій фізичній формі незалежно від виду харчування, на відміну від мишей, які отримували висококалорійну дієту. Окрім червоного вина ресвератрол міститься також в шкірці ягід винограду і горіха, повідомляє Не Болей.

Зараз ви читаєте новину «Червоне вино уповільнює процеси старіння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі