субота, 19 квітня 2008 11:04

Через що ревнують чоловіки, а через що жінки

Чоловіки і жінки ревнують абсолютно по-різному. Жінки найчастіше відчувють почуття ревнощів, якщо відчувають від партнера невірність. Чоловіки конкретніші: при ознаках перелюбства. Дослідники бачать причину такого положення справ в еволюції людства.

Жінки, перш за все, відзначають почуття партнера, що зароджуються до іншої жінки. Чоловіки швидше відреагують на жіночий адюльтер. Психологи з Білефельдського університету (Німеччина), які провели цілий ряд експериментів з 206-ма добровольцями, вважають, що своїм корінням витоки ревнощів йдуть в ранній період людської історії, чиї наслідки позначаються і по цю пору.

Під час експерименту випробовувані повинні були вказати, які із запропонованих варіантів різних ситуацій, здавалися їм найбільш "нестерпними". Для жінок "нестерпна" ситуація складалася при ознаках емоційної невірності чоловіка. Для сильної статі справжнім ударом була ситуація, якщо жінка невірна в ліжку.

- Це можна пояснити тим, що на функцію розмноження у жінок сексуальна невірність чоловіків негативно не впливає, - вважає учений Ахім Шютцволь (AchimSch"tzwohl). - Для жінок подружня невірність чоловіків абсолютно байдужа. Проте на ранніх етапах розвитку еволюції, якщо він уникав турботи про своє потомство, це могло призвести до загибелі жінки і її дітей.

Несвідомі механізми виникнення страху продовжують своє існування.

- У випадку з чоловіком еволюційна ситуація виглядає абсолютно інакше. Чи вірна його партнерка важливо для чоловіка, - говорить Шютцволь, - в тому сенсі, що він повинен бути упевнений - це його діти. Він побоювався вкладати свою енергію в підростаюче покоління, яке могло виявитися не його сім"ям, повідомляє neboley.com.ua.

Зараз ви читаєте новину «Через що ревнують чоловіки, а через що жінки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі