понеділок, 14 липня 2008 11:10

Через п"ять років в пошуковиках з"явиться штучний інтелект

Через п"ять років в пошуковиках з"явиться штучний інтелект

У найближчі п"ять років з"являться пошукові системи на основі штучного інтелекту, повідомляє РС World з посиланням на доповідь одну з учасників конференції "Новий Штучний Інтелект: нові парадигми використання комп"ютерів", що пройшла в науково-дослідному центрі IBM Almaden в Сан-Хосе.

Директор дослідницького центру імені Тюрінга (Turing Center) при Вашингтонському університеті Орен Еционі (Oren Etzioni) заявив, що протягом п"яти років будуть створені інтелектуальні пошукові системи на основі Open IE. Вони перетворюватимуть фрази в логічні вирази і можуть застосовуватися до довільно вибраних речень в інтернеті.

Також Еционі розповів про розробку технології Softbot. Вона має на увазі використання природних і інтуїтивно зрозумілих інтелектуальних інтерфейсів при роботі з різними системами. Але поки ці роботи не завершені, і у Softbot залишається ряд невирішених проблем. Зокрема, замість файлу Softbot може видалити старий серверний журнал.

Проте певних успіхів у використанні інтелектуальних технологій вдалося досягти вже сьогодні. Наприклад, розроблена система, що дозволяє комп"ютеру розуміти прості фрази і діалоги.

Крім того, Еционі повідомив, що його команда веде роботи над проектом Knowitall, мета якого полягає у вичлененні високоякісної інформації з текстів в інтернеті. Інший проект Turing Center - Textrunner - покликаний стати фундаментом для обширної бази знань.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Через п"ять років в пошуковиках з"явиться штучний інтелект». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі