четвер, 04 вересня 2008 12:59

Через 5 років Blu-ray замінять нові носії

Оптичний формат Blu-ray проіснує ще п"ять років. Після цього часу його замінять носії нового формату. Про це в інтерв"ю видання Pocket-lint повідомив директор підрозділу побутової електроніки британського представництва Samsung Енді Гріффітс (AndyGriffiths).

Причину, з якої Blu-ray покине ринок, Гріффітс не назвав. Також він не повідомив, який формат замінить Blu-ray.

Специфікації оптичного формату Blu-ray, призначеного насамперед для зберігання відео високої чіткості, були затверджені в серпні 2004 року. Їх розробкою займався консорціум Blu-ray, що складається з 13 провідних виробників електроніки, серед яких такі компанії, як Sony, Philips, Thomson, Dell і HP. Перші диски Blu-ray і плеєри для роботи з ними з"явилися на ринку в 2006 році.

До 2008 року конкурентом Blu-ray був оптичний формат HDDVD від Toshiba. Але компанія ухвалила рішення відмовитися від просування HDDVD, про що оголосила в лютому поточного року. Представники Toshiba заявили, що кінець війни форматів в довгостроковій перспективі сприятливо відіб"ється на розвитку ринку.

У першому півріччі 2008 року об"єми продажів дисків Blu-ray в США виросли в порівнянні з першим півріччям минулого року на 300 відсотків, повідомляє Лента.ru.

Зараз ви читаєте новину «Через 5 років Blu-ray замінять нові носії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі