четвер, 28 жовтня 2010 09:22

Через 300 років великі міста зникнуть - учені

Через 300 років великі міста зникнуть - учені

Австралійські вчені з Нового Університету Південного Уельсу прийшли до висновку, що в майбутньому мегаполіси виявляться непридатними для життя.

Як вважають дослідники, до кінця XXIII століття через кліматичні зміни вологість і температура в найбільших містах світу зростуть до таких позначок, що людям стане просто неможливо існувати в цих умовах, пише РБК.

Вчені встановили, що в таких великих містах, як Делі, Сідней, Ріо-де-Жанейро, Москва буде так спекотно і волого, що дихати в такій атмосфері стане практично неможливо. Люди будуть змушені покинути непридатні для проживання міста.

Свої висновки фахівці університету робили, ґрунтуючись на інформації про швидкість кліматичних змін у світі і динаміці зростання середньорічних температур.

За словами Стівена Шервуда, одного з учасників дослідження, він був уражений результатами розрахунків. До часу, коли в містах стане неможливо жити, залишається менше 300 років.

Вчені підкріплюють свої висновки конкретними прикладами. Влітку 2003 року через аномальну спеку в Європі загинули десятки тисяч людей. В Італії число померлих склало понад 4 тисячі, у Франції, яка сильніше за всі європейські країни постраждала від спеки, - понад 13 тисяч.

Нагадаємо, що липень-2010 синоптики визнали найспекотнішим за всю історію метеоспостережень.

Раніше група міжнародних вчених прийшла до висновку, що зміни клімату можуть серйозно перешкодити запиленню рослин і зволоженню полів, а це може поставити під загрозу продовольчу безпеку планети.

Яповідомляла Gazeta.ua, за даними російських психіатрів, жителі мегаполісів через надлишок інформації та постійних страхів набагато частіше страждають на психічні відхилення, ніж їхні співвітчизники в малих містах.

Зараз ви читаєте новину «Через 300 років великі міста зникнуть - учені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі