вівторок, 15 липня 2008 09:28

Через 25 років людство може зіткнутися з дефіцитом води

До такого висновку дійшов Міжнародний Інститут Управління Водними Ресурсами.

Його фахівці підрахували, що для виробництва однієї калорії харчових продуктів, потрібно в середньому витратити літр води. На забезпечення їжею однієї людини, що має традиційний для індустріально розвинених країн раціон, щодня витрачається 2,5 - 3 тисячі літрів води.

За прогнозом ООН, населення планети до 2030 року збільшиться на 2,5 мільярда: з нинішніх шести до 8,5. Отже, якщо цей прогноз стане реальністю, то для цих людей потрібно буде знайти додаткові 2 тис. куб. км. води. Це достатньо складне завдання, оскільки нині людство витрачає на ці цілі 7,5 тис. куб. км. прісної води.

Інститут стверджує, що для того, щоб вирішити проблему води, потрібно зробити низку термінових кроків. Зокрема, потрібне масове будівництво водних сховищ; активніше використання дощової води для зрошування полів, садів і городів; а також масштабний перехід на менш вологолюбні сільськогосподарські культури, пише Washington ProFile.

Зараз ви читаєте новину «Через 25 років людство може зіткнутися з дефіцитом води». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі