пʼятниця, 22 жовтня 2010 12:20

Через 20 років будуть створені резервні копії людської пам'яті

Через 20 років будуть створені резервні копії людської пам'яті

Американський учений Рей Курцвейл прийшов до висновку, що в найближчі два десятиліття люди навчаться створювати резервні копії всіх своїх спогадів, пише Инопресса.

Передбачається, що протягом найближчих 20 років в нашу кров будуть вживлені тисячі комп'ютерних нанороботів. Це дозволить стежити за здоров'ям, покращувати продуктивність праці. Можна буде також створити резервні копії вмісту нашого мозку. Такий метод нагадує роботу з файлами на комп'ютері.

Завдяки згаданій вище новітній технології люди зможуть зберегти кожну свою думку, весь накопичений досвід, все, що робить їх особистістю.

На початку 1980-х років Курцвейл передбачив дату і появу всесвітньої комп'ютерної мережі, що і відбулося в середині 1990-х років. Серед інших відкриттів він передбачив машину для читання письмового тексту для сліпих.

Також було встановлено, що в процесі навчання нових знань або навичок головний мозок навмисно стирає свіжу інформацію з пам'яті. Цей факт можна використовувати для створення ліків, які видалять небажані спогади.

Раніше Gazeta.ua повідомляла про заяву відомого астрофізика Дункана Форгана, який передбачив, що через 300-400 років відбудеться перший і далеко не останній контакт з інопланетними створіннями.

Зараз ви читаєте новину «Через 20 років будуть створені резервні копії людської пам'яті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі