субота, 22 березня 2008 15:45

Чайна дієта допоможе швидко схуднути

Чайна дієта допоможе швидко схуднути

Останнім часом медики все частіше звертають увагу на цілющі властивості чаю. Його впливу на наше здоров"я присвячено немало наукових досліджень і всі вони указують на одне: за своїми медикаментозними ефектами цей нехитрий напій може посперечатися з цілою аптечкою.

Особливою любов"ю цінителів здорового способу життя користується зелений чай. Цей сорт прийшов до нас з Китаю, а в цій країні жителі спрадавна славилися моложавістю і довголіттям. Та і стрункості східних жінок можна тільки позаздрити. Не довго думаючи, європейські дієтологи вирішили скористатися багатовіковим досвідом азіатів, і тепер радять своїм пацієнтам пити зелений чай щодня і у великих кількостях.

Чайна дієта є досить м"яким способом схуднення. Строгих розпоряджень у неї немає, а головна умова - це випивати не менше 2 літрів чаю (краще зеленого) на добу. При цьому з раціону виключаються борошняні і жирні продукти. Їжте більше овочів і фруктів, основне меню складайте з відварного м"яса, яєць і молочного. Нічого не соліть, солодке їжте тільки у вигляді сухофруктів і меду. Раз на два дні можна дозволити собі гарнір з гречки, рису або чечевиці, але при цьому не поєднувати їх з іншими білковими продуктами.

Результат

На такій дієті можна сидіти близько місяця, хоча, якщо ви привчите себе пити багато чаю щодня, така звичка не пошкодить вам і надалі. У перші два тижні можна скинути кілограма 3-4, але половина з цієї цифри - зайва рідина, яка вийде з вашого організму. Дедалі більше ваги буде і надалі уходити. Зрештою ви просто настроїте своє тіло на новий режим роботи і не набиратимете вагу, навіть якщо додасте в свій раціон деякі заборонені продукти.

Плюси

- Дієта дуже проста - і з психологічної, і з кулінарної точки зору. Ніяких страв з "одного продукту з соусом" винаходити не доведеться, та і постійного відчуття голоду точно не буде. Крім того, на відміну від багатьох інших дієт, ця передбачає нормальне споживання всіх живильних речовин і вітамінів. Останніх в зеленому чаї набагато більше, ніж в деяких овочах і фруктах.

- За допомогою чайного раціону можна значно поправити своє "зубне" здоров"я. Правда для цього чай треба пити тільки зелений. Він не володіє таким фарбувальним ефектом, як чорний, і містить достатньо високу кількість фтору.

- Зелений чай знижує рівень холестерин в крові, покращує роботу шлунково-кишкового тракту, допомагає роботі печінки і нирок. Отже дієта стане не тільки способом схуднення, але і непоганим чищенням для організму. Додайте сюди антиоксидантну дію і отримаєте суперкорисний раціон разом з схудненням.

Мінуси

- Захворювання шлунково-кишкового тракту - такі, як гастрит, гастродуоденіт, коліт, виразка і так далі - є першим протипоказанням для чайної дієти. Якщо не упевнені у фортеці свого шлунку, не ризикуйте і заздалегідь проконсультуйтеся з лікарем.

- Чорний чай бадьорить не гірше за каву, так що після пари днів на такій дієті чекайте безсоння і підвищеного тиску. Відповідно, якщо ви і так страждаєте цими недугами, від дієти краще відмовитися.

- Оскільки ви щодня заповнюєте шлунок великою кількістю рідини, є небезпека розтягнути його об"єми і збільшити свій апетит в рази. Після закінчення дієти це приведе до того, що зайві кілограми повернуться так само швидко, як пішли.

За матеріалами aif.ru.

Зараз ви читаєте новину «Чайна дієта допоможе швидко схуднути ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі