середа, 17 листопада 2010 16:10

Британський умілець зробив флешку зі старої дискети (ФОТО)

Такі носії інформації для ПК, як дискети здаються вже минулим століттям, справжнім атавізмом. На зміну їм прийшли і міцно закріпили позиції USB-накопичувачі на базі флеш-пам'яті. Однак заради розваги деякі умільці готові вдихнути нове життя в дискети, маскуючи їх під флеш-драйви.

Сучасні USB-накопичувачі сьогодні представлені у найрізноманітніших формах. Наприклад, флешки, що відображають, наскільки їх пам'ять заповнена інформацією, або захищені спеціальними замками портативні пристрої. Ще одна новинка є гаджетом, зробленим своїми руками одним з прихильників вінтажу. Це флеш-драйв, вбудований у корпус від раніше популярного носія - 3,5-дюймової дискети.

Таку флешку-трансформер зібрав на дозвіллі британець Чарльз Манджін (Charles Mangin) з технічної фірми Option 8.

Для її створення умілець використовував дві дискети для забезпечення корпусу необхідного обсягу - щоб вмістити сам флеш-драйв всередині. Крім цього, при підключенні дискети-флешки до комп'ютера на корпусі загоряється характерний світлодіодний вогник, що демонструє активний стан пристрою. Унікальна флешка виглядає точнісінько як пара дискет з древнім дистрибутивом ОС IBM PS / 2. Найцікавіше в оригінальному пристрої те, що будь-хто може зібрати його своїми руками.

Зараз ви читаєте новину «Британський умілець зробив флешку зі старої дискети (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі