понеділок, 08 вересня 2008 11:36

Британський учений закликав спростити англійську граматику

Професор Лондонського університету Джон Уеллс (JohnWells), фахівець з англійської фонетики, запропонував радикально спростити граматику англійської мови, пише газета TheDailyTelegraph.

На думку Уеллса, основною перешкодою при освоєнні англійської мови є те, що вона не фонетична, тобто в неї (як і в російській) не діє принцип "як пишеться, так і чується". Як позитивні приклади професор привів фінську, іспанську і італійську мови, а також особливу письмову англійську мову, яка використовується в інтернет-спілкуванні і SMS.

Уеллс закликає зробити англійську граматику "логічнішою", наприклад, писати "giv" замість "give" (давати), "rivver" замість "river" (річка), не користуватися апострофами ("its" або "It s" замість "it"s"), а також, за прикладом американців, користуватися буквою "z" в дієсловах, похідних від іменників ("organize" замість "organise" - організовувати).

Ідеї Джона Уеллса не зустрічають розуміння більшості фахівців з англійської мови, хоча він і є одним з редакторів словника вимови з авторитетної серії Longman. Загальне переконання, що грамотність - це перш за все уміння правильно писати, Уеллс називає "фетишизмом".

Зараз ви читаєте новину «Британський учений закликав спростити англійську граматику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі