четвер, 12 травня 2011 10:50

Британські вчені встановили, що споглядання картин викликає стан закоханості

Британські вчені встановили, що споглядання картин викликає стан закоханості

Британські вчені з Університетського коледжу Лондона прийшли до висновку, що споглядання картин відомих майстрів - як, наприклад, Сандро Боттічеллі та Вільям Тернер, викликає почуття, подібне до того, яке людина переживає у стані закоханості.

Під час дослідження, проведеного вченими на чолі з професором нейробіології Семіром Закі, було встановлено, що під час споглядання полотен, як і, дивлячись на коханих, у людей відбувається активізація тих самих ділянок мозку і викид у кров гормону дофаміну, що відповідає за задоволення і сприяє виникненню приємних відчуттів.

Вчені провели експеримент, під час якого добровольці спостерігали за картинами Народження Венери Сандро Боттічеллі, Жабник Клода Моне і Собор у Солсбері Джона Констебля. Причому, реакція піддослідних прослідковувалася практично негайно", - констатує Закі.

Нагадаємо, раніше співробітники Лондонської школи економіки та політології виявили, що існує так званий ген щастя. Люди, які мають дві копії даного гена (по одному від кожного з батьків), у два рази частіше задоволені своїм життям, показало дослідження.

Зараз ви читаєте новину «Британські вчені встановили, що споглядання картин викликає стан закоханості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі