середа, 17 вересня 2008 13:56

Британські медики розділили алкоголіків на дев"ять груп

Британські медики розділили алкоголіків на дев"ять груп

Згідно з цікавим дослідженням, проведеним міністерством охорони здоров"я Великої Британії, в суспільстві існує дев"ять типів закоренілих п"яниць, які регулярно споживають спиртне у великих дозах. Як показало опитування, причини, що спонукають людей до вживання алкоголю, варіюються від депресії до бажання бути оригінальним. Про цю проблему пише сьогодні Telegraph.

Отримана інформація послужить для вироблення коректувальних програм і ефективної роботи з алкоголіками, які знаходяться на державному лікуванні. Зараз витрати на реабілітацію алкоголіків складають 2,7 млрд фунтів стерлінгів на рік. За словами представника міністерства, "регулярна випивка є для цих людей настільки важливою частиною життя, що заклики "зав"язати" сприймаються ними як замах на особистий комфорт".

Отже, серед людей, страждаючих алкоголізмом, виділяють наступні типи:

- Алкоголік-конформіст підтримує за допомогою спиртного відчуття приналежності до чіткої структури. До цього типу належить випивка чоловіків серед ремісників і кліриків, вік варіює від 45 до 59 років.

- Алкоголік від нудьги споживає міцні напої просто як проведення часу, а також у вигляді розваги у свята.

- Алкоголік-антистрес, як випливає з назви, п"є тільки в крайній ситуації, щоб небагато заспокоїтися і узяти життєві обставини під контроль. П"яницями такі люди стають тоді, коли "надзвичайні" ситуації повторюються щодня. Ця недуга зачіпає в основному представників середнього класу.

- Алкоголік-невротик зустрічається серед людей обох статей, різного віку і соціальних груп. Звичка до регулярної випивки допомагає цьому типу відчувати себе в безпеці і створює психологічний комфорт.

- Алкоголік з солідарності знаходиться в нижчих шарах середнього класу. Потреба відчувати себе частиною колективу схиляє його до пияцтва у великих галасливих компаніях.

- Алкоголік-гедонізм вдається до свого пороку з насолодою. Звичайно це розлучені люди з дорослими дітьми. У алкоголі вони бачать можливість бути оригінальними, а також отримати масу нових вражень.

- Алкоголік-мачо проводить в пабі майже весь вільний час і теж вважає, що це робить його оригінальним і чарівним.

- Алкоголік-професіонал вважає пивну своїм другим домом. Природно, в ній він перебуває у вихідні і в будні, вечорами і з ранку. П"є багато і часто.

- Алкоголік мимоволі п"є всього лише для того, щоб підтримувати спілкування з близькими людьми, які, ймовірно, відносяться до будь-якої з вищеперелічених груп.

Боротьбі з "зеленим змієм" присвячений спеціальний сайт міністерства охорони здоров"я, де кожен охочий може підрахувати вірогідну небезпеку від звичної дози спиртного.

Зараз ви читаєте новину «Британські медики розділили алкоголіків на дев"ять груп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі