вівторок, 13 січня 2009 10:33

Британка народила доньку через два дні після смерті

Британські лікарі протягом двох днів штучно підтримували серцебиття померлої від крововиливу в мозок фігуристки Джейн Солімен, щоб дати народитися недоношеній дитині. 9 січня її дочка Айа з`явилася на світ шляхом кесарева розтину цілком здоровою.

41-річна Солімен, колишня чемпіонка Великої Британії у довільному катанні, на 25 тижні вагітності після скарг на головний біль знепритомніла у себе вдома. Незабаром вона була доставлена в оксфордську клініку Джона Редкліффа, де в неї було виявлено масивний крововилив в мозок через руйнування великої судини пухлиною. За кілька годин лікарі констатували смерть мозку. Ще за день до цього фігуристка почувалася цілком здоровою і не підозрювала про пухлину.

Щоб врятувати дитину, лікарі штучно підтримували серцебиття померлої протягом двох днів. Впродовж цього часу їй вводили високі дози кортикостероїдів з метою підготувати легені плоду до самостійного дихання. Недоношена дівчинка з`явилася на світ шляхом кесарева розтину і виявилася цілком здоровою. Нині вона перебуває в спеціалізованому відділенні інтенсивної терапії Королівської лікарні Беркшира в Редінгу. За словами фахівців, дитина розвивається нормально, передає Медпортал.ру.


Зараз ви читаєте новину «Британка народила доньку через два дні після смерті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі