середа, 28 листопада 2007 14:23

Брелоки "вуду" мають магічну силу

Автор: фото: Наталя ЧУБЕНКО
  Андрій Тільняк зі столичного магазину ”Мобілочка” на Хрещатику показує брелоки для мобільного телефону — ляльки ”вуду. Новинка коштує 35 гривень
Андрій Тільняк зі столичного магазину ”Мобілочка” на Хрещатику показує брелоки для мобільного телефону — ляльки ”вуду. Новинка коштує 35 гривень

У столичних магазинах "Мобілочка" з"явилися брелоки для мобільних телефонів — ляльки "вуду". Вони зроблені з товстих кольорових ниток, ґудзиків, бусинок та булавок. Голова "вуду" значно більша за тіло.

Кожен брелок має дзвіночок, щоб легко знаходити телефон у сумці. У крамницях є лялька-брелок "Божественний принц" у чорному плащі із золотою короною, "Вередлива принцеса" в рожевому одязі, яка тримає булавку з червоним серцем, "Турботлива зануда" — лялька червоного кольору з довгим волоссям, зібраним у хвіст.

— Я одразу купив такий собі, — показує "Турботливу зануду" Андрій Тільняк, 20 років, працівник "Мобілочки". Каже, вибрав саме такий брелок, бо він найстрашніший. — Я думаю, що це злобний чаклун.

Чоловік запевняє, що новинку працівники майже всі магазину.

Цих ляльок вигадали японські дизайнери. Вони кажуть, що "вуду" можуть зробити людину щасливою. Їх виготовляють вручну невеликими партіями. Крім тих, що продають у столичних магазинах, є "вуду", які приносять удачу, проклинають ворогів, охороняють, зміцнюють кохання.

Вірування в ляльку "вуду" з"явилося в Південній Африці. Там їх робили з кісток тварин та сухої трави. Вони мали страхітливі обличчя.

Зараз ви читаєте новину «Брелоки "вуду" мають магічну силу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі