вівторок, 01 квітня 2008 14:54

Бокс не викликає слабоумства й хвороби Паркінсона

Бокс не викликає слабоумства й хвороби Паркінсона

Вчені медичного центру Університету Хайдельберга провели дослідження, яке показало, що заняття боксом становлять меншу небезпеку з погляду підвищення ймовірності захворювань головного мозку, ніж передбачалося раніше. Такий висновок зроблений у ході дослідження, в основі якого знаходяться дані комп"ютерної томографії, за допомогою якої вивчалися дві групи людей на предмет незначних змін у головному мозку - боксери-аматори й люди, що не займаються боксом.

В основному дослідження було сконцентровано на пошуці мікрокрововиливів, які можуть згодом призвести до таких захворювань, як хвороба Паркінсона або слабоумство.

За час дослідження з 42 боксерів тільки в трьох були помічені такі мікрокрововиливи, що дозволяє зробити висновок про те, що бокс представляє зараз меншу небезпеку для людей, ніж передбачалося раніше. У групи з 37 не боксерів таких змін виявлено не було.

Однак вчені поки що не поспішають робити голосних заяв, плануючи більш детально вивчити цю тему.

За їхніми словами, питання зв"язку хвороби Паркінсона та інших захворювань кори головного мозку із заняттями боксом, як у випадку з Мохаммедом Алі, вимагає більш докладного вивчення серед боксерів як аматорів, так і професіоналів.

Вчені Університету Хайдельберга розпочали пошук засобів для такого дослідження, повідомляє Journal of Neuroradіology, повідомляє Освiтнiй портал.

Зараз ви читаєте новину «Бокс не викликає слабоумства й хвороби Паркінсона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі