пʼятниця, 15 жовтня 2010 13:41

Близько 1 млрд людей у світі страждають від тропічних захворювань

Близько 1 млрд людей у світі страждають від тропічних захворювань

Близько одного мільярда людей, що живуть за межею бідності, страждають від тропічних захворювань і не отримують необхідного лікування.

Про це повідомляє агентство AFP з посиланням на дані Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).

У зв'язку з цим керівництво міжнародної організації запустило кампанію з профілактики, виявлення та викорінення цих хвороб.

Фахівці ВООЗ виявили 17 різних захворювань, яким приділяється недостатньо уваги з боку органів охорони здоров'я у149 країнах. У цей список увійшли як інфекційні хвороби, серед яких лихоманка денге, сказ, лепра (проказа), трахома, трипаносомоз, так і паразитарні - онхоцеркоз і філяріатоз. При цьому на території 30 держав було зафіксовано щонайменше шість із зазначених захворювань.

За словами директора організації Маргарет Чен (Margaret Chan), ці хвороби характеризуються досить високою захворюваністю і смертністю, незважаючи на те, що кількість їх жертв незрівнянно з втратами від ВІЛ-інфекції, туберкульозу або малярії. Чен додала, що безліч випадків таких захворювань припадає на людей, що живуть за межею бідності, і тому залишається неврахованим.

Згідно з даними ВООЗ, у світі живуть 2,7 мільярда людей, щоденний дохід кожного з яких складає менше двох доларів США. За даними міжнародної організації, близько третини таких громадян страждають перерахованими тропічними хворобами.

У рамках нової кампанії керівництво ВООЗ має намір зосередити зусилля на викоріненні захворювань, які не дозволяють великій кількості людей переступити межу бідності. Зокрема, серед малозабезпеченого населення країн, що розвиваються, планується організувати профілактичне вживання ліків. Крім того, ВООЗ займеться поліпшенням санітарних умов проживання малозабезпечених, а також скороченням чисельності комах, які є переносниками деяких інфекцій.

Окрім цього, раніше повідомлялося, що ВООЗ опублікувала новий план боротьби з туберкульозом, розрахований на п'ять років. Передбачені документом заходи передбачають збільшення витрат на діагностику, лікування і дослідження цієї інфекції до 47 мільярдів доларів.

За матеріалами Подробности, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Близько 1 млрд людей у світі страждають від тропічних захворювань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі