понеділок, 07 квітня 2008 14:32

Білоруські хірурги вперше пересадили печінку

Лікарі 9-ої клінічної лікарні Мінська провели першу в Білорусії трансплантацію печінки. Президент країни Олександр Лукашенко привітав колектив з успішною операцією.

"Ця унікальна операція - справжній тріумф вітчизняної медицини, яка отримала широке міжнародне визнання. Таке вражаюче досягнення стало можливим завдяки цілеспрямованій державній політиці по розвитку системи охорони здоров"я, медичної науки і практики, величезним силам і засобам, вкладеним в модернізацію лікувальних установ", - повідомив Лукашенко.

Керував операцією, що продовжувалася 12 годин, заступник головного лікаря по хірургічній роботі Олег Руммо. Всього в її проведенні брало участь близько 20 лікарів. За словами Руммо, медики, що виконували операцію, стажувалися в Москві і Ганновері.

Білоруські медики не мають наміру зупинятися на досягнутому. У 2009 році в країні планується перша операція по пересадці підшлункової залози, повідомив міністр охорони здоров"я Василь Жарко, повідомляє білоруське агенство БЕЛТА.

Зараз ви читаєте новину «Білоруські хірурги вперше пересадили печінку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі